Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismétlődő eventek leírásai!

 

Holtak serege

[​IMG] ​


Mi a „Holtak serege” event lényege?
Ennél az eventnél az a célotok, hogy a „kegyetlen Admirálist” és csatlósait, a holtak seregét visszaűzzétek a pokolba. A hajókon egy csomó „ragyogó lélek” és „elátkozott lélek” utazik, hogy energiát szolgáltassanak egy ördögi rituáléhoz. Gyűjtsétek be a lelkeket, amennyit csak tudtok, hogy megzavarjátok a rituálé előkészületeit! A lelkekért értékes tárgyakat kaphattok a feketepiacon.

A következő újdonságok jelennek meg a játékban:

-Hajódesignok: „Bőregér”, „Kígyó” és „Aligátor”
-Házi kedvenc: Odvasfogú
-Speciális zóna
-Új küldetések
-Javított lélekfaló lőszer

Milyen NPC-kre számíthatok? (első szakasz / második szakasz)

-Merész Alphonse / Rothadó Alphonse:
minden PvP térképen
arany és elit lőszerrel is lőhető
esély lélekfaló lőszerre (sebzéseloszlás)

-Illatos Odette / Büdös Odette:
minden PvP térképen
elit lőszerrel lőhető
esély elátkozott lelkekre (sebzéseloszlás)
-Díszes Marcelle / Vánszorgó Marcelle:
minden PvP térképen
elit lőszerrel lőhető
esély ragyogó lelkekre (sebzéseloszlás)
-Kegyetlen Admirális / Lélektelen Admirális:
minden PvP térképen
elit lőszerrel lőhető
esély gyöngyökre (sebzéseloszlás)
-Kövér Jaques / Puffadt Jaques:
Az Admirális elleni harc során jelenik meg
arany és elit lőszerrel is lőhető
Egy bizonyos kisebb mennyiségű sebzéstől kezdve minden játékos megkapja a „Feltartóztathatatlanság” tárgyat.


Mi várható a tengeren?
Egy csomó izgalmas csata! Az event első szakaszában a fent felsorolt NPC-kel találkozhatsz még „élő” formájukban.
Az event második szakaszában az NPC-k visszatérnek odaátról, így most már „élőhalottak” ellen kell küzdenetek. Az NPC-k „zombi” alakjukban erősebbek, mivel vudu pajzzsal is rendelkeznek. Viszont a legyőzésükért járó jutalom is magasabb.
Ahhoz, hogy a Boss NPC-vel, a kegyetlen, illetve a lélektelen Admirálissal felvehessétek a harcot, előbb el kell intéznetek bizonyos számú NPC-t. Csak akkor jelenik meg az Admirális, hogy bosszút álljon csatlósaiért, ha elértétek ezt a számot. Amikor az Admirális már legyengült, segítségül hívja a kövér vagy a puffadt Jaques-t.
De ez még nem minden. Ez a minden hájjal megkent gazember még egy plusz zónát is létrehoz, amelyben mindenki megfertőződik pestissel, így egyre gyengültök. És ne feledjétek, hogy a pestis fertőző betegség, így tehát ha valaki egy fertőzött közelébe ér, szintén elkapja a kórt. Ellenállóak lesztek viszont járvánnyal szemben, ha használjátok „Feltartóztathatatlanság” tárgyat.

Fontos:
Az NPC-k a második szakaszban nem feltétlenül változnak zombivá. Annak is megvan az esélye, hogy felöltik magukra a túlvilági megjelenést, de garancia nincs rá. Az Admirális odahívásához csak az átváltozott NPC-k számítanak.

Vannak az NPC-knek gyenge pontjai?
Közvetlenül nincsenek. A lélekfaló lőszerrel nagyon nagy sebzést tudtok okozni. Egyébként szintén növekedett a bevitt sebzés, Alphonse-t arany lőszerrel lőve. Fontos még tudni, hogy ezek az NPC-k (Merész Alfonz, Illatos Odett és Díszes Marcelle) eltűnnek a tengerről, ha nem támadják meg őket. Ilyenkor várni kell, míg visszatérnek a tengerre.

Milyen izgalmas dolgokra számíthatunk még?
Elrejtett kincsekre! Keressétek meg az event ládákat, amelyek értékes kincseket rejtenek minden kalóz számára. A kinyitáshoz kulcsra lesz szükség, amelyet megkaphattok a feketepiacon.

Milyen jellemzői vannak az új hajódesignoknak?

Bőregér:

nyers rubin 5% ágyúsebzés
nyers gránit 5% szigonysebzés
nyers lapis lazuli 25.000 ÉP
préselt zafír 10.000 VP

Kígyó:

rugalmas rubin 13% ágyúsebzés
finomra csiszolt rodolit 11% fosztogatási bónusz
rugalmas lapis lazuli 65.000 ÉP
áttetsző zafír 40.000 VP

Aligátor:

csillogó rubin 14 % ágyúsebzés
sima rodolit 12% fosztogatási bónusz
csillogó lapis lazuli 70.000 ÉP
sima azurit +24% ÉP javítási sebesség

Az eventnek vége, de még maradtak lelkeim! Mit tegyek velük?
Az elátkozott és ragyogó lelkeket az event végén játékelemekre váltjuk. Erről bővebben az event vége felé értesítünk benneteket.

 

 •   Calypso bosszúja event!
[​IMG]
Kérdések és válaszok


Milyen event NPC-k lesznek a tengereken?

A Calypso bosszúja event egész ideje alatt két új NPC garázdálkodik a tengeren: Penelope és Odysseus. Penelope hajóját arany lőszerrel lehet megsemmisíteni, ez a típus minden PvP térképen felbukkanhat. Elsüllyesztése után egy speciális „elvesztett szerelem” zónát hagy maga után. Ha sikerül Odysseust ebbe a zónába csalogatni, sokkal több sebzést tudtok neki okozni, így könnyebben győzhetitek le! Odysseus ellen azonban csak gyöngy lőszerrel van esélyezek.
Az „elvesztett szerelem” zónát saját magatok is létrehozhatjátok, a hozzá tartozó tárgy kapható a feketepiacon vagy a megrendelési oldalon. Ez a zóna ugyanúgy működik, mint az, amelyet Penelope hagy maga után. A tárgy bármilyen NPC-nél alkalmazható, kivéve az admirális NPC-ket, klántornyokat és szörnyeket.


Milyen újdonságok lesznek az event alatt?
Az esemény első felében, szirének szállják meg a PvP térképeket. Ezek a tengeri lények különleges szirén énekükkel veszélyes zónát hozhatnak létre. Ha a játékos bekerül egy ilyen zónába, rövid időre elveszíti az uralmát a hajója felett és 10 másodpercig teljesen céltalanul bolyong. Ez alatt az idő alatt nem lőhettek, ám az akciótárgyaitokat használhatjátok.
Ha egy játékos aktiválja a szirén énekének zónáját, a terület pár másodpercre eltűnik, majd újra megjelenik egy idő után vagy alacsony életerőnél. Ekkor egyre nagyobb és nagyobb lesz, míg végül már a legnagyobb hatótávolságú ágyúval sem győzhető le. Ekkor egy játékosnak fel kell áldoznia magát és bele kell hajóznia önként a zónába, hogy az ismét eltűnjön. Ha a szirén-zónában több játékos is tartózkodik, amikor az aktiválódik, minden érintett játékosra érvényes lesz ez a különleges szerelmi lassítás. Ekkor használhatjátok a különleges „feltartóztathatatlanság” akciótárgyat, hogy megszabaduljatok ettől a bénított állapottól (a tárgyról bővebben lejjebb olvashattok).


Az esemény második felében, Calypso jelenik meg, hogy szerelmének, Odysseusnak halála miatt bosszút álljon. Ha egy Odysseus NPC elsüllyed, 5% esély van rá, hogy Calypso megjelenik. A Calypso hajók rengeteg életerővel rendelkeznek és 4 csáp kíséretében jelennek meg. Ezeket a csápokat arany lőszerrel is le lehet győzni, ám újból megjelennek, ha Calypso életereje csökken. Ha sikerül Calypsót elsüllyeszteni, minden megmaradt csápja is eltűnik. A Calypso elleni harcban gyöngy lőszert kell használnotok.

Az esemény ideje alatt találkozhattok még Oracle of Delphi-val is, melyet szigonnyal lehet megsemmisíteni. Jutalmatok lehet szívtörőlőszer, repeszeső, vagy akár ékkő is.Milyen jutalmat kaphatok az event NPC-ktől?
Penelopétól elátkozott lelkeket kaptok, amelyek az okozott sebzéstől függően felosztásra kerülnek a támadó játékosok között. Az összes sebzés legalább 15%-át kell azonban okoznotok ahhoz, hogy bármilyen jutalmat kapjatok.

Odysseustól ragyogó lelkeket és kristályokat kaphattok, amelyek szintén az okozott sebzéstől függően kerülnek felosztásra a támadó játékosok között.

Telemachostól átkozott lelkeket és kristályokat kaphattok, amelyek szintén az okozott sebzéstől függően kerülnek felosztásra a támadó játékosok között.

A szirénektől gyöngyöt ragyogó lelkeket kaphattok, amelyek szintén az okozott sebzéstől függően kerülnek felosztásra a támadó játékosok között. Csak azok a játékosok kapnak lelkeket, akik az összes sebzés legalább 5%-át okozták.

A csápoktól az a játékos kap jutalmat, aki az utolsó találatot elérte. A jutalmak között olyan tárgyak szerepelnek, mint például kristályok, 60 fontos ágyú, mojók és fekete puskapor.

Calypsótól még gyöngyöt is kaptok, amely szintén az okozott sebzéstől függően kerül felosztásra a támadó játékosok között.

Ezeken a jutalmakon kívül minden NPC-ért tapasztalatpont is jár.


Mit tartalmaznak az event kincsesládák?
Az event kincsesládák különböző tárgyakat tartalmaznak, mint például szívtörő lőszert, „elvesztett szerelem” akciótárgyat vagy kristályokat. Ha kinyittok egy event ládát, garantáltan találtok benne egy elátkozott vagy egy ragyogó lelket is.
 
Mit tegyek az összegyűjtött lelkekkel?
Az elátkozott és ragyogó lelkekért különleges tárgyakat vásárolhattok a feketepiacon. Ezúttal kapható lesz ott példá
ul az új hajódesign és az új házi kedvenc is. A feketepiacon ezeken kívül az event ideje alatt olyan tárgyak is kaphatóak lesznek, mint a különlegeskulcs, szívtörő lőszer, az „elvesztett szerelem” , a „feltartóztathatatlanság” akciótárgy valamint különböző gyorsítók. 

Milyen hatása van a „feltartóztathatatlanság” akciótárgynak?
Az értékes és igen ritka „feltartóztathatatlanság” akciótárgy a feketepiacon egyszer megvásárolható csomagban kapható, amely 50 „feltartóztathatatlanság” akciótárgyat tartalmaz. Ezzel a tárggyal azonnal semlegesíthetitek a hajótokat érő negatív hatásokat, például füstbombát, fagyasztást vagy szerelmi bénítást. A gyorsítást érintő korlátozások nem oldhatók fel ezzel a tárggyal. Különleges ereje miatt ez a tárgy rendkívül ritka. Aktiválás után 5 percnyi várakozási idő következik.

Milyen hatása van az „elvesztett szerelem” akciótárgynak?
Az „elvesztett szerelem” akciótárgy a feketepiacon kapható és úgy működik, mint az a zóna, amely Penelope elsüllyesztése után keletkezik. CSAK NPC-k ellen használható, de nem hat Calypso, az admirális hajók, a szigettornyok és szörnyek ellen. A zóna ott keletkezik, ahol a tárgyat aktiváljátok.

Ha két zóna egymást fedi a tengertérképen, a sebzés nem duplázódik meg. A zóna 1 percig él, és a tárgy használata után 10 perc várakozási idő következik. CSAK a fő térképeken használható, nem aktiválható tehát bónusztérképeken, rohamtérképen vagy poliptérképen.

Milyen hatása van a szívtörő lőszernek?
Ez a nagy erejű és titokzatos lőszer hihetetlen 90 pont sebzést okoz! Ezenkívül ezzel a lőszerrel 3% esélyetek van arra is, hogy más játékosokat vagy NPC hajókat szerelmi bénítással sújtsatok (ez a lassítás nem működik Calypso, az admirális hajók vagy szigeti tornyokkal szemben). Ez a lőszer jelentősen magasabb sebzést okoz minden event NPC-nek.

Vannak az event alatt megvásárolható csomagok?
Az event alatt többféle csomag lesz kapható, többek között különleges kulcsokat, szívtörő lőszert és az „elvesztett szerelem” akciótárgyat tartalmazó csomagok. Ezeken kívül lelkeket is vásárolhattok.

Az említetteken túl kapható lesz egy „fájdalmas szerelem” csomag. Ez az egyszer megvásárolható csomag 200.000 szívtörő lőszert, 25 „elvesztett szerelem” akciótárgyat, 50 különleges kulcsot és 25 darab igen ritka „feltartóztathatatlanság” akciótárgyat tartalmaz!

 

Mi történik a fel nem használt lelkekkel és event kulcsokkal az esemény után?
Az átkozott és a ragyogó lelkeket az event vége után játékon belüli tárgyakra cseréljük. A részleteket az event vége előtt röviddel olvashatjátok. A különleges kulcsokat 1:1 arányban beváltjuk normál ládakulcsokra.

 

 Jolly Roger nap event!

[​IMG]
 
Miről szól a Jolly Roger nap?

A Jolly Roger nap egy olyan event, amelyen különböző nemzeti ünnepnapokat és egyéb más fontos eseményeket ünnepelünk meg. Ha ez az event aktív, ugyanabban az időben érhető el minden szerveren.
 
 
Kérdések és válaszok


Milyen újdonságok várnak az event során?
Az event alatt a Szabadság NPC hajózik minden PvP térképen. A Szabadásg NPC-t csak gyöngy lőszerrel lehet elsüllyeszteni, a világító ágyúgolyók plusz sebzést okoznak. Aki elsüllyeszti a Szabadság NPC-t, az okozott sebzéstől függően tapasztalatpontokat, gyöngyöt és kristályokat kap.

Mi vár rám még ezen kívül az event alatt a tengereken?
Az event alatt hajóroncsokra bukkanhattok. Ezekben a roncsokban ágyúk (50 és 55 fontosak és admiráliságyúk), kristályok és fekete puskapor rejtőznek. 

Mi kapható az event alatt a feketepiacon?
Az event alatt nyitva áll a feketepiac, ahol világító ágyúgolyókat, gyorsító tárgyakat és a Bonfire hajódesignt vásárolhatod meg (egy régebbi eventből az US szervereken július 4-én). A Bonfire design még egy adag plusz 5000 pont életerővel rendelkezik.

Milyen más újdonságok lesznek az event alatt?
Kora reggel az event kezdetén (CET) az event utolsó napjának végéig (CET) a megrendelési oldalon világító ágyúgolyó csomagokat vásárolhattok meg. Emellett van két különleges szabadság csomag is, ha rákattintotok a szövegre, megjelennek a csomagok. A kis csomag 2500 kristályt, 250.000 vuducsapás lőszert és 10 vudu ágyút tartalmaz. A nagy csomag 5000 kristályt, 250.000 vuducsapás lőszert és 30 vudu ágyút tartalmaz.

A szabadság csomagokat a korábbi Jolly Roger Napok is elérhető lesz a rendezvény ideje alatt, és most is megvásárolható az a 2. alkalommal! Ezért, ha megvettem korábban, akkor képes lesz arra, hogy a kezét őket még egyszer. 

 

 

Cassiopeia ébredése!
 

[​IMG]
 
Kérdések és válaszok


Milyen event NPC-k várnak a tengertérképen?
Az esemény ideje alatt több új NPC bukkanhat fel a Seafight minden PvP térképén. 
 • Teknősvadász: gyöngy lőszerrel kell legyőzni.
 • Harapós teknős: különösen jól sebezhető arany lőszerrel.
 • Teknőczúzó: gyöngy lőszerrel kell legyőzni és 6-20 térképeken hajózhat, de megjelenéséhez Teknősvadász és Harapós teknős NPC-ket kell elsüllyeszteni.
Milyen jutalmakat adnak az event NPC-k?
Teknősvadászoktól tapasztalatpontot és ragyogó lelkeket lehet szerezni, valamint az utolsó sebzést leadó játékos még kristályt is kap, a Harapós teknősök pedig tapasztalatpontot, elátkozott lelkeket és néha páncéltörő lőszert adnak. A Teknőczúzók elsüllyesztéséért gyöngy és tapasztalatpont jár, valamint a legtöbb sebzést okozó játékos megkaphatja (tehát nem kapja meg biztosan az aki a legtöbbet sebezte) a Ballista hajódesignt is. A jutalmak mindhárom NPC-nél attól függnek, hogy mennyi sebzést okoztatok.

Milyen hatása van a páncéltörő lőszernek?
A páncéltörő lőszer jelentősen nagyobb sebzést okoz az event NPC-knek és Cassiopeiának. Emellett ez a lőszer plusz sebzést is okoz klántornyoknak – ez a bónusz sebzés az event vége után is megmarad ennél a lőszertípusnál!

Milyen egyéb újdonságok várnak a tengertérképen?
Az esemény ideje alatt találkozhattok Cassiopeiával, az óriás teknősszörnnyel! Össze kell fognotok a szervereteken játszó többi játékossal ahhoz, hogy legyőzhessétek Cassiopeiát, és a lehető legnagyobb sebzést okozzátok neki. Cassiopeiát ugyan nem ölhetitek meg, de annál nagyobb a zsákmány, minél több sebzést okoztatok a szörnynek! A Cassiopeianak egy hatékony páncélja van, mely 50%-kal csökkenti a neki okozott sebzést (bármilyen lőszerrel is támadjátok).

Az egy szerveren játszó játékosok közös célja az, hogy több sebzést okozzanak a szörnynek, mint az előző nap. Egy „nap” mindig helyi szerveridő szerint déli 12 órától másnap déli 12 óráig tart. Az első nap 3.000.000.000 pont sebzés elérése a cél. Ha a szerveren a kalózok elérik ezt a mennyiséget,a szerveren játszó játékosok mindannyian megkapják a Cassiopeia hatalma bónuszt déli 12 órától a következő nap déli 12 óráig. Ha nem sikerül elérni a napi célt, nem kapjátok meg a Cassiopeia hatalma bónuszt és a következő napig kell várnotok, hogy újra próbálkozhassatok a megszerzésével.


Az elérendő cél mindig az előző nap elért eredményeiteken alapul, de a legkisebb elérendő sebzéspontok száma mindig 3.000.000.000!

Összesen 4 Cassiopeia bukkan fel a következő térképeken: 5/3, 8/2, 11/2 és 16/1. A napi teljesítménybe mind a négy Cassiopeia sebzése beleszámít, attól függetlenül, hogy melyik Cassiopeiát támadjátok.
Ha a szerveretek eléri a napi limitet, a következő 24 órában (déli 12 órától a következő nap déli 12 óráig) a képernyő bal felső sarkában egy kis szimbólumot láthattok.

Cassiopeiat bármilyen lőszerrel lőhetitek, de a páncél törő lőszerrel érhettek el nagyobb sebzést, és így jobb helyezést a rangsorban.

Az esemény alatt több különleges feladatot teljesíthetsz, különböző jutalmakért cserébe. A feladatokat különböző térképeken is felvehetitek. A feladatokat egyszer csinálhatjátok meg teljesen, kivétel az utolsó feladatot, amelyet 3 óránként megismételhettek.


Milyen előnyökkel jár a Cassiopeia hatalma?
Ha a szerveretek eléri a napi kitűzött sebzéspont mennyiséget, a szerveren játszó játékosok mindannyian megkapják a Cassiopeia hatalma bónuszt. Ha a Cassiopeia hatalma aktív az adott szerveren, kétszer annyi Teknősvadász jelenik meg és feleannyi idegesítő Harapós teknős! Emellett a sárkányteknősfészkek (ezekről bővebben a lejjebb olvashattok) kisebb életerővel rendelkeznek és könnyebben megsemmisíthetőek. Valamint amikor kinyitsz egy esemény ládát, garantáltan kapsz ragyogó lelket is.

Miért érdemes a Cassiopeiát támadni?
Egyrészt a Cassiopeia hatalma bónuszért, amelyet az egy szerveren játszó kalózok közösen szerezhetnek meg. Másrészt a Cassiopeiának bevitt sebzés napi ranglistájában busás jutalmakra számíthattok:
 • 1. hely: 3x tűzvihar ágyú, 1x Libra bónusztérkép és 15.000 páncéltörő lőszer
 • 2-5. hely: 2x tűzvihar ágyú, 1x Aquarius bónusztérkép & 10.000 páncéltörő lőszer
 • 6-10. hely: 1x tűzvihar ágyú, 1x Taurus bónusztérkép & 5.000 páncéltörő lőszer
 • 11-100. hely: 5000 páncéltörő lőszer, 250.000 elitpont és 200 repeszeső
 • 101-200. hely: 5.000 páncéltörő lőszer, 50.000 elitpont és 100 fekete puskapor
 • 201-300. hely: 5.000 páncéltörő lőszer, 5000 elitpont és 50 fekete puskapor.
Csak a napi rangsor legjobb 300 játékosa kap jutalmat!Mit tartalmaznak az event kincsesládák?
Az event kincsesládákban többféle tárgy is lehet, például páncéltörő lőszer, Asklepios adománya és kristályok.

Mit rejtenek a sárkányteknősfészkek?
Az event alatt sárkányteknősfészkek bukkannak fel, amelyeket szigonyokkal támadhattok meg. Megsemmisítés után páncéltörő lőszert, kristályokat és ágyúkat találhattok!
Ha valaki megtámad egy sárkányteknősfészket a neve mások számára pirossá változik, és így mások nem kaphatnak belőle jutalmat, nem tudják ellopni, egészen addig míg a felirat piros.


Mire tudom felhasználni az összegyűjtött lelkeket?
Az átkozott és ragyogó lelkekkel tárgyakat vásárolhattok a feketepiacon! Ezek közé tartoznak az új és régi hajódizájn és a régi ház kedvencek. A feketepiacon az event ideje alatt emellett különböző tárgyakat is megvásárolhattok, mint például kígyókulcsokat és páncéltörő lőszert. A gyorsító tárgyak, mint a kifényesített ágyúcsövek és az elsáncolt felső fedélzet szintén kaphatóak.

Milyen ékköveket tartalmaznak az új hajódizájnok?
        Wild Hunter:

 • Sima Rubin
 • Csiszolt Rózsakvarc
 • Csiszolt Lapis lazuli
 • Áttetsző Szodalit

   Cruel Gale:

 • Sima Korall
 • Sima Rózsakvarc
 • Csillogó Lapis lazuli
 • Rugalmas Azurit

         The Executioner:

 • Csillogó Rubin
 • Csillogó Korall
 • Polírozott Lapis lazuli
 • Hibátlan Akvamarin

Mi történik az összegyűjtött lelkekkel és az event kulcsokkal az esemény után?

 

Az átkozott és ragyogó lelkeket az esemény végén átváltjuk a játékon belüli tárgyakra. A többi részletet csak az esemény vége felé áruljuk el.